Gevraagd: adviseur kwaliteit die de organisatie vooruit kan helpen.

Adviseur kwaliteit Huisartsenposten Oost-Brabant

‘s-Hertogenbosch 24u

Lever jij een bijdrage vanuit strategisch en tactisch perspectief aan een veranderend organisatiebeleid? Ben jij een verbinder en heb je oog voor vernieuwing? Herken jij je in de kernwaarden analytisch, resultaatgericht, verantwoordelijk, flexibel en innovatief? En heb jij kennis van kwaliteitssystemen en wet- en regelgeving in de zorg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als adviseur kwaliteit vervul je de rol van business partner voor het management van de locaties. In deze allround functie houd je je bezig met verschillende facetten van kwaliteitsmanagement. Je levert een bijdrage aan het organisatiebeleid vanuit strategisch en tactisch perspectief. Tegelijkertijd bewaak je het kwaliteitsmanagementsysteem en adviseer en ondersteun je het management, bestuur en medewerkers om de kwaliteit en veiligheid te borgen en/of te verbeteren.

De  huisartsenpost is volop in beweging. Dit vraagt om een flexibele organisatie die gericht is op continu leren en verbeteren. Als adviseur kwaliteit werk je daarom nauw samen met adviseurs van communicatie, financiën, HR en je collega’s uit het team kwaliteit. Het team kwaliteit valt onder verantwoordelijkheid van de manager bedrijfsbureau en bestaat uit twee kwaliteitsfunctionarissen patiëntveiligheid en twee adviseurs kwaliteit.

Kerntaken

 • Je faciliteert het management, de medewerkers en Raad van Bestuur bij het ontwikkelen, organiseren en borgen van kwaliteit van zorgprocessen
 • Je toetst het kwaliteitsbeleid aan de wettelijke richtlijnen en kritische prestatie indicatoren (KPI’s)
 • Je analyseert en rapporteert bevindingen m.b.t. kwaliteit en veiligheid waarbij continu leren voorop staat
 • Je houdt overzicht en stelt prioriteiten bij diverse implementatietrajecten
 • Je signaleert trends en ontwikkelingen en adviseert over ontwikkelingen en mogelijkheden
 • Je initieert, creëert en stimuleert het kwaliteitsdenken binnen de organisatie
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in externe overleggen en projectgroepen

 

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie voor 24 uur per week met veel verantwoordelijkheid in een dynamische organisatie. De functie wordt, afhankelijk van jouw ervaring, gewaardeerd in schaal 9 van de cao huisartsenzorg, minimaal 3.446 EUR en maximaal 4.403 EUR per maand, bij een fulltime dienstverband (38 uur). Aanstelling vindt plaats voor één jaar met de intentie om te verlengen naar  een contract voor onbepaalde tijd.

 

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbare kennis van kwaliteitszorgsystemen en richtlijnen voor certificering
 • Je beschikt over HBO/Academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt affiniteit met eerstelijnszorg
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving, en actuele vraagstukken en beleidsterreinen in de eerstelijnszorg
 • Je bent communicatief vaardig, zelfstandig, innovatief, betrokken en kunt goed prioriteiten stellen
 • Je hebt inlevingsvermogen en bent een sterke sparringpartner
 • Je durft initiatief te nemen richting professionals in de eerstelijns zorg en je kunt sturing geven aan samenwerkingsprocessen tussen deze professionals

Informatie

Neo-Mundo is een advies en werving- en selectiebureau voor midden en hoger personeel in de zorg en meer en werft de functie voor Huisartsenposten Oost-Brabant. Voor meer informatie neem je contact op met Neo-Mundo, op 010-7600985 of via info@neo-mundo.nl.

Solliciteren?

Solliciteren doe je door vóór maandag 2 oktober een motivatiebrief met CV achter te laten via de volgende link: sollicitatie

De eerste gesprekken vinden plaats met Neo-Mundo in Rotterdam. Het laatste gesprek vindt plaats bij HAP Oost-Brabant. Een digitaal assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Organisatie

Huisartsenposten Oost-Brabant verleent acute huisartsenzorgzorg tijdens de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen. De zorg wordt verleend vanuit zeven plaatsen: Eindhoven, Geldrop, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Zaltbommel. In Eindhoven, Geldrop, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Uden is de huisartsenpost gevestigd in het ziekenhuis, naast de Spoedeisende Hulp, waar nauw mee wordt samengewerkt. Het verzorgingsgebied telt ruim 1,1 miljoen inwoners.

Vanuit het bedrijfs- en bestuursbureau in Den Bosch vindt o.a. ondersteuning plaats op het gebied van P&O, financiën, communicatie, ICT en kwaliteit. Op het hoofdkantoor zijn ongeveer 30 mensen werkzaam.

Onder het motto ‘Steeds betere zorg’ werkt Huisartsenposten Oost-Brabant continu aan zorg van een hoogwaardig niveau tegen aanvaardbare kosten. Door een constante focus op de kwaliteit van de geboden zorg willen we bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van de huisartsenzorg in het algemeen. Hierbij staat het belang van de patiënt centraal. Patiëntveiligheid is een belangrijk speerpunt binnen het kwaliteitsbeleid.

Huisartsenposten Oost-Brabant is een transparante organisatie en legt zowel naar binnen als naar buiten verantwoording af over het gevoerde beleid en de zorg.

 

Related Posts