JBZ start met uitbreiding ziekenhuisapotheek

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) start in de week van 7 januari met de uitbreiding van de Jeroen Bosch Apotheek in de hal van het ziekenhuis.

Tijdens de werkzaamheden kunnen mensen gewoon hun medicatie blijven afhalen aan tijdelijke balies. Die komen te staan op de grens met de bezoekershal, die dan tijdelijk dienst doet als wachtruimte. De wachttijd en de oproepnummers worden op een scherm in de hal aangegeven. Als de wachttijd te lang is, worden bezoekers daarover geĆÆnformeerd. Op 11 februari moet de verbouwing klaar zijn.

Privacy
De apotheek breidt het aantal balies tijdens de verbouwing uit van elf naar vijftien. Dat biedt de mogelijkheid voor extra service en privacy. Zo kunnen mensen voorafgaand aan een operatie hun medicatieoverzicht laten controleren. Ook wordt de medicatierobot uitgebreid, waardoor mensen in de apotheek sneller kunnen worden geholpen.

Met de uitbreiding wil de Jeroen Bosch Apotheek de oplopende wachttijden aanpakken. Die lopen op omdat het klaarmaken van de medicatie, die steeds complexer wordt, meer tijd vergt.

Bron: Brabants Dagblad

Related Posts