Huisartsenpost Oss sluit per 1 juni

Huisartsenspoedzorg in avond, nacht, weekend en tijdens feestdagen verplaatst naar Uden (of Den Bosch)

Huisartsenposten Oost-Brabant sluit definitief de huisartsenpost in Oss vanaf 1 juni. De sluiting van locatie Oss is nodig om alle inwoners in ons verzorgingsgebied, nu, en in de toekomst, kwalitatief goede en veilige huisartsenzorg te kunnen blijven bieden.

Wat betekent dit voor de inwoners van de regio Oss?
Net zoals voorheen, belt u altijd eerst naar de huisartsenpost als u een dringende zorgvraag hebt in de avond, nacht, het weekend of tijdens de feestdagen. Het telefoonnummer blijft hetzelfde. Wanneer u belt krijgt u een triagist aan de telefoon. Deze persoon beoordeelt uw vervolgtraject.

Het vervolgtraject kan zijn:
– Bij (levensbedreigende) spoed komt de ambulance. Hier verandert niets aan.
– Dient er – vanwege een medische reden – een huisarts thuis te komen, dan zal de huisarts thuis komen, ook hier verandert niets aan.
– Wanneer u een consult aangeboden krijgt, dan verandert er wél iets. Het consult vindt dan plaats op onze locatie in Uden (of Den Bosch).
– Een vervolgstap kan ook een zelfzorgadvies zijn. Dat krijgt u van de triagist aan de telefoon.

Een moeilijke keuze
We realiseren ons dat het sluiten van een post als een gemis voelt voor de mensen die in deze regio wonen. De sluiting hebben we vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven bekeken en onderzocht. Op onze website vindt u hier meer informatie over.

Informatiebijeenkomst
Heeft u na het lezen van dit artikel en het inzien van het document (invalshoeken en perspectieven) nog vragen? We organiseren een informatiebijeenkomst op woensdag 19 april in Cultuurlokaal Groene Engel, Kruisstraat 15 in Oss. U kunt zich inschrijven door uw naam en eventuele vragen door te geven via sluitingoss@hapoostbrabant.nl


Terug naar overzicht